About Us


Editura „My Romanian World” s-a născut din dorința de a transmite mai departe copiilor născuți în comunitățile românești din afara României frumusețea culturii și identității românești. Fondatoarea editurii este profesoară de limba română ca limbă străină într-o școală din Statele Unite și își propune să creeze resurse educaționale pentru toți copiii care doresc să studieze limba română, oriunde s-ar afla în lume.


Nu este un secret pentru nimeni faptul că foarte mulți tineri au plecat din România, după anul 2000. Și-au întemeiat familii în străinătate și copiii din aceste familii, așa cum este firesc, au acces la educație în școlile din țările respective. În prezent, ei reprezintă prima generație, pentru care limba română devine limba a doua sau heritage language. Editura noastra își dorește să aducă resursele educaționale necesare pentru ca prima generație de copii români născuți în străinătate să descopere România, prin proiecte istorice, geografice, religioase, literare, toate în limba română.


Oferim resurse pentru învățarea limbii române și pentru îmbogățirea cunoștințelor de limba română. „Ce-mi doresc eu este să transmitem mesaje frumoase prin textele publicate, cu ilustrații frumoase, simple, gingașe și curate. Îmi doresc să le fac cunoștința copiilor, în textele publicate, cu oameni integri, veseli, curați sufletește, plini de recunoștință pentru fiecare zi din viață, amuzanți, ajutători (generoși, altruiști) și să le arăt o frumoasă și mult prețuită Românie, să le descopăr identitatea lor și a părinților, rădăcinile, moștenirea culturală, tot ce ne definește în lume. Doresc să îmbin învățarea limbii cu frumosul literaturii, al istoriei, religiei, geografiei.” (fondatoarea editurii)